Sälar tar sig fram som sniglar!
De hasar sig fram på sin sälfotsmage,
och lämnar efter sig ett slemspår av sälslem.
Sälslemmet luktar naturligtvis säl,
och för de som inte redan vet det så luktar sälar en blandning mellan ost och uggla.
Sälslemmet används ofta av fransmännen för att göra delikatessen Sälmoussetårta.
Den Vänliga Sälen Harald tycker självklart att Sälmoussetårta är barbariskt,
men tänker ändå lämna ett recept.
sälmoussetårta
- 3 dl sälslem
- 3 sälkutar alternativt 1 vuxen säl (sälkutarna smakar mer socker)
- 1 gelatinark
- 5 dl strösöcker
- 1 dl sälmjölk
- tårtbotten
- en burk hallonsylt
Börja med att hälla sälslemmet i en bunke.
Skala sedan sälkutarna/sälen (en procedur att jämföra med att skala en avokado) och släng dem i mixern. Mixra tills du har en slät smet. Rör ner smeten i slemmet.
Tillsätt socker och sälmjölk och vispa tills smeten är porös.
Släng sedan i gelatin och vänta tills du har en fast mousse.
Medan du väntar kan du bre hallonsylt mellan tårtbottenslagrerna.
Smeta sedan på sälmoussen.
Bon appetit!
Det låter gott, blir till att prova när jag kommer hem.
SvaraRadera